Jadłospis

  Data  Śniadanie – 830    Podwieczorek -1130  Obiad – 1330
10.11.2025 Poniedziałek      Kakao, chleb z ziarnami , bułki z  masłem Serek żółty gouda ,Hummus z cieciorki z marynowanym pomidorem i ziołami, ogórek kiszony(7,1,3, )Paluszki biszkoptowe ,jabłko , herbata malinowa  (7,1,3)    Zupa krupnik z warzywami i ziołami  (9 ) Naleśniki z dżemem pomarańczowym ,gruszki, woda sokiem żurawinowym (7,3,1)
    
12.11.2025 Środa  Kawa na mleku ,pieczywko mieszane wiejskie, Jajko w majonezie ze szczypiorkiem ,szynka drobiowa, kolorowa papryka(7,1,3)Mus kubuś marchewkowo-truskawkowy, chrupki kukurydziane, gryczane herbatka żurawinowa  Rosolnik z kaszką manną, warzywami i z ziołami (9) Jeżyki z kiełbasek z cebulką ,ziemniaki z koperkiem, sałatka familijna z ogórka,  woda z sokiem z czarnej porzeczki(1,3,7)  
13.11.2025 CzwartekBawarka , pieczywo mieszane z masłem, Komponowanie kanapek Pasta z kurczaka z ogórkiem w warzywach, serek żółty królewski, rzodkiewka, kiełki brokuł, pomidory (7,1,3,)Gruszki w sosie waniliowym,(1,7) herbatka miętowa     Zupa fasolowa z warzywami i ziołami ( (9) Chicken burger z fileta z kurczaka z kolorową papryką, frytki z pieca ,sałatka z selera, woda z sokiem pomarańczowym (3,7,1)  
  14.11.2025       PiątekZupa mleczna owsianka zbożowa, herbatka z cytrynką, pieczywo mieszane ,masło , Serek jogurtowy ,banany ,(7,1)  Tarta marchewka z jabłkami , herbata z pigwą i truskawek  Zupa krem dyniowy z warzywami i ziołami, grzanki (9) Gzik po poznańsku ze szczypiorem i rzodkiewką ,ziemniaki z koperkiem, jabłka , woda z sokiem jabłkowym(7,1,3,4)

ALERGENY: 1-gluten,2-skorupiaki,3-jaja,4-ryby,5-orzeszki ziemne ,6-soja,7-laktoza 8-orzechy ,9-seler,10-gorczyca,11-nasiona sezamu,12-dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu>10mg/kg ,13-łubin,14-mięczaki                                          

Woda podawana jest cały dzień bez ograniczeń